2. huhtikuuta 2014

Tähtityttö illallinen part 2

Sunnuntaina oli toisen illallisen vuoro ja tällä kertaa tarjoiluista vastasi M. Menu oli meillä tiedossa, mutta etukäteen julkaistu menu jätti vielä aika paljon arvailujen varaan. M oli lupaillut tarjota meille alkuun Skandinaavisranskalaisen alkupalan, sitruunaisen pääruoan ja jälkiruoaksi mummon mustikkajutun.

Alkuun saatiin ihanan raikkaan väriset alkudrinkit. Mehun ja kuohuvan yhdistelmä toimi. Kivaa vaihtelua perinteiselle kuoharille. M kertoi valinneensa menuuseen omia lemppareita, joiden tietää maistuvan hyvältä. Menu olikin tekijänsä näköinen.



Mystinen skandinaavisranskalainen alkupala piti sisällään patonkia, jota oli tarkoitus dipata sulaan valkoviinibriejuustoon ja ihanan lohi skagenin. Alkuruoat oli ehdottomasti allekirjoittaneen lempparit.

Lohi Skagen



Pääruoaksi oli uunissa valkoviini sitruunamarinaadissa haudutettua kanaa salaattipedillä. M tunnusti olevansa sitruunan ja muiden kirpeiden ruokien ystävä. Pitää pitää mielessä omaa menuuta suunnitellessa! ( Kääk! toukokuu lähestyy uhkaavasti eli pitäisi oikeasti varmaan uhrata muutama hetki myös oman menun suunnittelulle)

Sitruunainen pääruoka

Mummon mustikka jutun taustalla ei kuulemma ollut mitään salaista mummon reseptiä vaan mustikat ja mummot oli vaan sointunut niin kauniisti yhteen. Jälkiruoaksi saatiin mustikka-pannacotta. Kokki itse ei ollut tyytyväinen mustikkakerroksen hyytymiseen, mutta omasta mielestäni pannacottaan sopi hyvin, että mustikkainen päällikerros ei ollut liikoja hyytynyt.

Mustikka-pannacotta


Ilta päätettiin kirjoittamalla M:lle pienet viestit illasta ja ottamalla muutama yhteiskuva. Koitettiin saada myös karvakaveri Friida yhteiskuviin mukaan, mutta karvainen neiti taisi olla vahvasti sitä mieltä, ettei halua tälläisen porukan kanssa samassa kuvassa poseerata.





Kiitos ihanasta illasta M:lle ja muille tytöille! Nyt vaan odottelemaan A:n illallista ja tekemään suunnitelmia omaa iltaa varten. A heitti jo ilmoille idean uudesta "tuotantokaudesta" syksyä ajatellen. Katsotaan saako illalliset siis vielä jatkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti