23. maaliskuuta 2014

Tähtityttö illallinen part 1

Mikä olisi parempaa, kun tavata hyviä ystäviä hyvän ruoan merkeissä? Syntyi ajatus viettää illalliskutsuja kavereiden kanssa telkkarista tutun formaatin mukaisesti. Parille ystävälleni ideasta puhuin ja he olivat heti innoissaan mukana! 

Omat kokkailutaitoni ja kodin koon huomioiden päätin suoraan, että jos jotain syötäväksi kelpaavaa olisi tarkoitus lautaselle saada ja ettei kukaan joutuisi syömään eteisessä kertakäyttölautaselta, niin illallisia olisi hyvä viettää pienellä porukalla.

Kun porukka oli koossa sovittiin yhdessä, että illallistamme kerran kuussa ja aloitamme illalliset heti helmikuussa. Sovittiin, että jokainen julkaisee etukäteen menun ja valmistaa sekä alku-, pää-, että jälkiruoan.

K oli rohkea ja lupasi järjestää ensimmäisen tähtityttö illallisen. Kuulemma kyse oli taktikoinnista...ei tarvitse jännittää omaa illallista, kun hoitaa oman osuuden heti pois alta.( Eipä ollut allekirjoittaneella sama taktiikka hallussa, kun lupauduin ottamaan viimeisen illallisvuoron.)

 K:n etukäteen julkaisema menu ei vielä liikoja paljastellut, vaan jätti arvailujen varaan mitä herkkuja K aikoi loihtia. Alkuruoka: Mystery egg salad, Pääruoka: Los risottos ja Jälkiruoka: Tripe choco suprise. K oli ollut kätevä emäntä ja ratkaissut keittiön tilanpuutteen raahaamalla keittiönpöydän keskelle olohuonetta. Innovatiivista toimintaa!

alkuruoka- Mystery Egg Salad
pääruoka- Los Risottos
jälkiruoka- Tripe Choco Suprise

Kaikki ruoat oli mielettömän hyviä ja K nosti riman korkealle näiden tarjoiltavien ruokien suhteen. " Life is short eat dessert first" voisi toimia tuon naisen mottona, sillä  K:n ehdoton bravuuri on jälkiruoat, joka tuli taas kertaalleen todistetuksi.









Illan päätteeksi vieraat kirjoittivat pienet kirjeet illan emännälle. Sovittiin, että kirjeet avataan yhtä aikaa vasta viimeisen illallisen jälkeen. K joutunee siis hetken odottelemaan kirjettään. Mielettömän mukava ilta ja loistava fiilis. Innolla odotan sekä seuraavaa illallista, että omaa vuoroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti