22. maaliskuuta 2014

Betonista

Viime kesänä syntyi ensimmäiset betonituotokset. Kauan olin betoninvalamista suunnitellut ja keräillyt kippoja ja kuppoja kasaan. Ohjeita ja neuvoja projektiin poimin Susanna Zacken ja Sania Hedengrenin kirjasta Betonin ja mosaiikin taikaa


Meni aikalailla harjottelun piikkiin, mutta valmiit tuotokset yllätti positiivisesti. Ruukkuihin ja tuikkukippoihin käytin niitä muovisia (rumia) ruukkuja, joissa kukat myydään ja jotka itsellä päätyy aina yleensä suoraan roskikseen. Myös vuotava saapas sai hoitaa vielä viimesen tehtävänsä ja antaa raamit yhdelle ruukulle.  Tuikkukippoihin upotin pienet juuri tuikun kokoiset alustat. Ja kuten kuvasta huomaa, niin upottamisvaiheessa olisi saanut olla vähän tarkempi...ei meinaa taida olla yhdessäkään tuo tuikku keskellä!


Syrjähyppy lankojen ja kankaiden maailmasta tällaisen miehisemmän materiaalin pariin aiheutti huvitusta lähipiirissä. Häälahjaksi lupailtiin betonimyllyä, eikä pappikaan hääpuheessaan tätä uutta harrastusta unohtanut. Taisi sanoa sen jotenkin näin " Kuinka tärkeää onkaan, että toinen valaa betonista kestävän ja vankan kivijalan toisen rakentamille pilvilinnoille."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti