26. toukokuuta 2014

Tähtityttö illallinen part 4

Perjantaina oli allekirjoittaneen vuoro hääriä keittiössä ja tarjoilla ihanille tytöille illallinen. Fiksuna tyttönä valitsin menuuseen sellaisia ruokia, joita en ollut aikasemmin valmistanut. Hyvä minä! Paria viikkoa aikasemmin värkkäilin samanlaisen illallisen miehelleni, joka toimi koekaniinina. Palaute ilman mitään ylimääräisiä lahjuksia oli, että voisit tarjoilla tälläisiä illallisia päivittäin. (ihan kun olisi uskaltanut kaiken sen keittiössä häärimisen jälkeen edes sanoa, että aikamoista kuraa!)


Alkuvalmistelut ja pöydänkattamisen hoidin jo torstai-iltana niin perjantaina ei tullut hirveää hoppu. Yllätin itsenikin kyvystäni hoitaa homma niin suunnitelmallisesti, kun yleensä sorrun hoitamaan tälläisia fiilispohjalta, joka lähes aina tarkoittaa hoppua ja viime hetken paniikkia!


Lämmin ja aurinkoinen sää innosti myös kokeilemaan erilaisia drinkkejä. Drinkit valmistui aikalailla fiilispohjalta, kaupasta käteen tarttuneista aineksista. Teeman sopivan viinin valinnassa sain apua eräältä ystävältäni. Vaikka viinipullon outfit sopi hienosti menuuseen ja kattaukseen, niin silti tällä kertaa valintaa ei suoritettu vain hienon etiketin perusteella.


Alkupala sisälsi kanavartaita, itsetehtyjä sipulirenkaita ja Vietnamilaisia  kevätkääryleitä. Näiden sormisyötävien kaveriksi tein kolmea erilaista kastiketta; makeaa chili-, hapanimeläsoija- ja pähkinäistä sataykastiketta. Orvokit napsin vaan väriksi ja koristeeksi, kun muuten annos olisi ollut niin väritön.

Fingerfood with hint of Asia

Pääruoksi kokkailin Thaimaalaista Pad Thai wokkia. Olin tehnyt alkuvalmistelut jo aikaisemmin mutta wokkailun suoritin vasta alkupalan jälkeen varmistaakseni, että tyttöset saavat pääruoan lämpöisenä.

Pad Thai Wok

 Jälkiruoka oli aikamoinen sekamelska kaikkea värikästä. Jälkiruokalautaselta löytyi sitruunasorbettia, macaroneja ja marinoituja hedelmiä. Jälkiruoan kaveriksi tein hedelmäisen drinkin.

Sweet&Sour rainbow

Ennen illan jatkamista kaupungilla piti toki ottaa perinteiset ryhmäkuvat ...poseeraaminen ei aina vaan ole niin helppoa :D

Tytöt kirjoitti myös viestit allekirjoittaneelle. A:n mies on kovanluokan kotikokki ja on luvannut järjestää meille Tähtityttö illallisten GrandeFinalen, jossa on tarkoitus avata myös nuo viestikuoret eli finaali-illallista odotellessa! Kiitos tytöt ihanasta illasta <3




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti