20. lokakuuta 2014

Kettu-ja pupuhuivi


Pinterestistä bongasin söpön kettuhuivin ja pienen metsästyksen jälkeen löysin todella simppelin ohjeen kyseiseen huiviin Muumurun Facebook-sivulta.

Ohjeessa ei ollut mainittu mistä langasta huivi olisi hyvä tehdä. Omasta lankalaatikosta löytyi oranssia ja luonnonvalkoista Novitan Isoveli-lankaa, joten päätin nuo langan jämät tuhlata tuohon söpöön huiviin. Ainaoikeaa neulottava huivi syntyi hetkessä. Ketusta tuli vähän pidempi, kun ohjeessa, mutta en ruvannut purkuhommiin, kun omaan silmääni se oli mitoiltaan sopusuhtaisen näköinen. Nappilaatikostani ei löytynyt sopivia nappeja silmiksi, joten päätin virkata ne mustasta langasta. Nenuksi kettu sai mustan nahkanapin.



Kettuhuiviin ohjetta etsiessä löysin myös Hupsistarallaa-blogista kivan pesukarhuhuivin, joka oli neulottu samalla idealla, kun tuo ketturepolainen. Ensin suunnitelmissa oli tehdä ketun kaveriksi tuollainen pesukarhuhuivi. Kuitenkin ajatuksena oli tuhlata jämälankoja, eikä laatikosta löytynyt siihen hätään sopivan harmaata lankaa. Pienen mietiskelyn ja lankalaatikon tuijottelun jälkeen päätin, että kettu saa kaveriksi pupujussin. 

Pupu huivin suunnittelin itse mutta tein ihan samalla idealla, kuin tuon kettuhuivin. Myös pupuhuiviin käytin Novitan Isoveli-lankoja. Ohjeen 22 silmukan sijaan loin vain 19 silmukkaa ja tällä kertaa myös mittailin huivia tehdessä eli pituudelta tuo pupunen vastaa lähemmäksi tuota ohjeen huivin pituutta. Toisin kun ketturepolaisen hännän kavensin pupun pepun pyöreäksi ja tein töpöhännän Novitan pienimmällä (3,5cm) tupsukehikolla. Silmät ompelin muutamalla päällekäisellä pitkällä pistolla. Pupuselle olin suunnitellut tekeväni rusetin korvan viereen, mutta kuin tilauksesta Salainen neuleystäväni oli sujauttanut lokakuun pakettiin pari itse virkkaamaansa ruusua. Ja tuo pinkkiruusuhan sopi, kuin nenä päähän tuolla pikku pupuselle.




5 kommenttia:

  1. Oi, ihan mahtavia molemmat huivit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!oli kyl hauskoja ja helppoja myös tehdä :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Ja täällä miespuolinen yleisö käski vielä kysäisemään, että ollaanko siellä tulevaisuuden pikkuasukista kasvattamassa pikku Lukkofania, (ketusta päätteli hän.) :D

      Poista
    2. Pitää kuulemma laittaa kettu kiertoon, ettei tuu väärinkäsityksiä x)

      Poista