Alkuun saatiin ihanan raikkaan väriset alkudrinkit. Mehun ja kuohuvan yhdistelmä toimi. Kivaa vaihtelua perinteiselle kuoharille. M kertoi valinneensa menuuseen omia lemppareita, joiden tietää maistuvan hyvältä. Menu olikin tekijänsä näköinen.
Mystinen skandinaavisranskalainen alkupala piti sisällään patonkia, jota oli tarkoitus dipata sulaan valkoviinibriejuustoon ja ihanan lohi skagenin. Alkuruoat oli ehdottomasti allekirjoittaneen lempparit.
Lohi Skagen |
Pääruoaksi oli uunissa valkoviini sitruunamarinaadissa haudutettua kanaa salaattipedillä. M tunnusti olevansa sitruunan ja muiden kirpeiden ruokien ystävä. Pitää pitää mielessä omaa menuuta suunnitellessa! ( Kääk! toukokuu lähestyy uhkaavasti eli pitäisi oikeasti varmaan uhrata muutama hetki myös oman menun suunnittelulle)
Sitruunainen pääruoka |
Mummon mustikka jutun taustalla ei kuulemma ollut mitään salaista mummon reseptiä vaan mustikat ja mummot oli vaan sointunut niin kauniisti yhteen. Jälkiruoaksi saatiin mustikka-pannacotta. Kokki itse ei ollut tyytyväinen mustikkakerroksen hyytymiseen, mutta omasta mielestäni pannacottaan sopi hyvin, että mustikkainen päällikerros ei ollut liikoja hyytynyt.
Mustikka-pannacotta |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti