24. marraskuuta 2014

Kaivurisukat

Kyselin kummipojaltani syksyllä toiveita villasukkiin. Toiveena oli sini-valkoraitaiset villikset. Raitahommat ei kuitenkaan innostanut ja kirjoneuleen harjoitteleminen oli ollut pitkään mielessä. Uskalsin poiketa radikaalisti toiveesta, koska epäilin valitsemani kuvan passaavan pienelle kaivurimiehelle!

Sukat tein 7-veljestä langasta koossa 30 Novitan lapsen pitkävartiset sukat -ohjeella. Ohje löytyy täältä. Kirjoneulehommia on tullut tehtyä aika vähän. En vieläkään ole täysin tyytyväinen käsialaan. Tuntuu, että välillä jää kovin löysiä silmukoita ja hirmuinen kiristely jännittää kun olisihan se kiva, että sukat mahtuisi myös jalkaan. Ehkä kärsivällisyys ja se harjoitus tekee tässäkin hommassa mestarin.


Pinterestiä selaamalla löytyi tarpeeksi yksinkertaiset mallit sekä kaivuriin että kuorma-autoon. Hetki meni niitä mallaillessa sopimaan sukan varren silmukka määrään ja ohjetta väritellessä ruutupaperille. Terapeuttista tuo ruutujen värittely, mutta hiukkosen siistimmän ohjeen saisi, kun harjoittelisi käyttämään, joten ko. hommaan tarkoitettua tietokoneohjelmaa.


Jospa sitä tässä talven aikana innostuisi enemmänkin treenaamaan noita kirjoneulesukkia. Pinterest olisi pullollaan kivoja ideoita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti