16. syyskuuta 2014

Pienen ihmisen torkkupeitto

Päätinpäs startata syksyn aika perinteisellä virkkuutyöllä. Aloitin isoäidinneliöiden koukkaamisen ilman suurempia suunnitelmia. Aluksi ajatuksissa oli virkkata vain keltaisista neliöistä tyynynpäällinen. Pieni kummipoikani kuitenkin ehdotti tilkkupinon nähtyään, että tyynynpäällisen sijaan tekisin vauvanpäällisen.(Luulenpa pienen miehen tarkoittaneen vauvan peittoa) 

Niinpä kolmestakymmenestä isoäidinneliöstä syntyi torkkupeitto pienelle ihmiselle. Selkeä kuvitettu ohje isoäidinneliöön löytyy täältä Novitan-sivulta.


Lankana käytin Novitan Hankoa. Paksu lanka takasi sen, että neliöitä syntyi ripeään tahtiin ja sehän pitkän tauon jälkeen tuotti tyydytystä, kun valmista syntyi kohtuullisen lyhyessä ajassa. Lankaa kului yksi musta, kaksi harmaata ja noin neljä keltaista kerää. 


Kuten kuvasta näkyy en juuri etukäteen miettinyt neliöiden määriä tai sommitellut järjestystä, vaan roiskin ne aikalailla sokkona kohdilleen. Vielä en ole osannut päättää säästänkö peiton itselläni vai meneekö se lahjaksi jollekin pienelle torkkujalle.



10 kommenttia:

  1. Kaunista hillittyä väri-iloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!hillitynhallittua väri-iloittelua tosiaan ;)

      Poista
  2. Tosta tuli tosi kiva! Osaispa itekki! ...lipun virkkuukurssia odotellessa. 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lankakerä ja koukku kainaloon ja tänne vaan kursseilemaan :)

      Poista
  3. Kaunis peitto, raikkaat värit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tuo keltanen piristää kummasti!

      Poista
  4. Vauvanpäällinen on hauskasti sanottu, ja peitosta tuli kyllä tosi kiva. Tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naureskelin pitkään tuolle vauvanpäälliselle. Kiitos kovasti!

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Itse en (vieläkään) osaa päättää mitä mieltä olen tuosta sinapinkeltaisesta, että onko se minun väri. Mutta tuossa peitossa se kieltämättä toimii kivasti :)

      Poista